Skip links

Case - Pharma

Farmaceutisch bedrijf krijgt nieuwe customer engagement-capaciteiten

De uitdaging

Een toonaangevende speler op het gebied van generieke geneesmiddelen wilde effectievere manieren vinden om hun customer engagement strategie├źn via digitale kanalen te verbeteren. Ze moesten overstappen naar een nieuwe versie van hun marketing automation-platform om de gegevenskwaliteit te waarborgen en gerichtere marketinginspanningen mogelijk te maken.

De situatie

Dit bedrijf richt zich op zorgprofessionals in de gezondheidszorg en streeft naar effectieve communicatie. Traditioneel lag de nadruk op persoonlijke bezoeken, maar het belang van digitale interacties groeide snel. Het bedrijf realiseerde zich dat ze meer data-gedreven en klantgericht moesten worden in hun omnichannel marketinginitiatieven.

Ze hadden al een CRM-systeem dat relevante klantinformatie bevatte, maar deze gegevens werden niet gebruikt voor digitale marketingdoeleinden vanwege een verouderde versie van hun marketing automation-tool zonder integratie met het CRM-systeem. Hierdoor was veel handmatig werk nodig om klantinformatie up-to-date te houden.

Onze aanpak

Adapt Clear Value heeft het bedrijf geholpen om met succes over te stappen naar de bijgewerkte versie van de marketing automation-oplossing. We begonnen met een grondige analyse van de bedrijfsprocessen, het technische landschap en de beschikbare gegevens. Vervolgens bepaalden we strategische doelstellingen en technische vereisten.

Op basis hiervan hebben we een migratiestrategie en planning opgesteld, waarbij we begonnen met schoning van de data en kwaliteitscontrole. Daarna zijn alle content, communicatie en klanttrajecten overgezet naar de nieuwe tool. Uitgebreide tests werden uitgevoerd om de kwaliteit en veiligheid van alle klantgegevens te waarborgen.

Het resultaat

Ontdek onze aanpak

Ervaar onze oplossingen en tips in een informatief gesprek. Neem vrijblijvend contact op of plan direct een kort kennismakingsgesprek. Wij staan klaar om jouw dealerorganisatie te ondersteunen.