Skip links

Case - Fashion

Uitdagingen en oplossingen in Fashion Retail: Het succesverhaal van een duurzame modegigant

Verbeteren van het D2C-kanaal.

Een prominente speler in de duurzame mode-industrie, bekend om zijn direct-to-consumer (D2C) aanpak, stond voor de uitdaging om hun D2C-kanaal te verbeteren. Ze wilden dit bereiken door diepgaande klantinzichten te verkrijgen en gepersonaliseerde marketingcampagnes te lanceren. Voor deze transformatie kozen ze voor een state-of-the-art Customer Data Platform (CDP) en een geavanceerde marketing automation-tool. Adapt Clear Value kreeg de taak om bij deze digitale transformatie te helpen met de implementatie, inrichting en optimalisatie van deze technologieën.

Digitale transformatie in omnichannel fashion retail

Deze omnichannel mode-retailer, een vooraanstaande naam in het jongeren segment, legt de focus op duurzaamheid, mode en innovatie. Met een combinatie van fysieke winkels en online verkooppunten, inclusief een eigen webshop, heeft het bedrijf digitale marketingstrategieën hoog in het vaandel staan. Het belang van een customer data platform, dat de hele customer journey omvat, werd steeds evidenter. Echter, de beschikbare klantgegevens waren gefragmenteerd en onvolledig, wat de ontwikkeling van gesegmenteerde en gepersonaliseerde campagnes bemoeilijkte.

digital transformation in fashion retail

Keuze voor een geïntegreerd customer data platform

De beslissing om een CDP in te zetten was een gamechanger. Het gekozen platform bood niet alleen de mogelijkheid om klantdata samen te voegen en op te schonen, maar omvatte ook functionaliteit voor marketing automation en on-site personalisatie. Dit vroeg om een zorgvuldige implementatie van het CDP en een soepele migratie van het oude naar het nieuwe marketing automation platform.

Expertise van Adapt Clear Value in digitale transformatie

De maturiteit in klantdata, in platformintegratie en marketing automation binnen dit bedrijf was hoog. Toch ontbrak het dit bedrijf aan specifieke kennis over het nieuwe platform. Adapt Clear Value bracht cruciale expertise in met gedetailleerde kennis van het CDP om:

Indrukwekkende resultaten van de digitale transformatie

Het project leverde opmerkelijke resultaten op:

CDP product owner

Ontdek onze aanpak

Ervaar onze oplossingen en tips in een informatief gesprek. Neem vrijblijvend contact op of plan direct een kort kennismakingsgesprek. Wij staan klaar om jouw dealerorganisatie te ondersteunen.